PANAS!! Pencetus UMMAH RAHMAT "SOUND" Rakyat MALAYSIA yang sokong TMJ warnakan RAMBUT!!Pencetus Ummah Rahmat | Baru-baru ni kan Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim or lebih dikenali TMJ ada muatnaik gambar rambut diwarnakan dengan warna blonde, disebabkan rambut tu ramai yang mengkritik tindakan TMJ tu dan ada gak la yang dok memuji..


Tapi bagi TMJ ni tak kisah apa-apa pun orang nak mengkritik ke apa kan dan mengatakan warnakan rambut tu just suka-suka dan berhak melakukannya pun memetik UtaraNews.


Teguran Pencetus Ummah Rahmat Untuk Pentaksub TMJ


Tapi isu pasal TMJ ni mendapat perhatian seorang Pendakwah Pencetus Ummah yang dikenali sebagai Rahmat Ikhsan. Pendakwah tu memuatnaik satu status teguran buat TMJ selepas mewarnakan rambut.


Teguran buat TMJ dari pendakwah tu..


‘Jika benar sayang Tengku Mahkota Johor, Janganlah sokong dan puji apabila TMJ melakukan kemungkaran (mewarnakan rambut).


Jika sayang TMJ, kita doa dan nasihat, bukan jadi penggalak dan pembela kesalahan TMJ.’


Betul la apa yang dikatakan pendakwah tu, walaupun mempunyai taraf yang lebih tinggi ke apa-apa pun jangan dok menyokong apa yang dibuat tu salah pun tetap nak memuji.Kalau dah salah tu tetap salah la kan.. Menegur dengan cara baik dan doa yang baik-baik. InsyaAllah, sesuatu tu akan jadi lebih baik daripada mengutuk aje.

Related Posts:

0 Response to "PANAS!! Pencetus UMMAH RAHMAT "SOUND" Rakyat MALAYSIA yang sokong TMJ warnakan RAMBUT!!"

Post a Comment