Percaya Atau Tidak? Hampir 60% Anak Gadis Di Malaysia Tiada Dara


gambar hiasan
Kuala Lumpur: Sebanyak 60% gadis di Malaysia kehilangan dara pada usia 18 tahun dan sebanyak 24% pernah melakukan hubungan s3ks dengan 5 kekasih berlainan. Perkara ini dimaklumkan oleh Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr. Masitah Ibrahim berdasarkan satu soal selidik yang dilakukan kepada 2,800 gadis berusia 18-25 tahun di sebuah universiti tempatan dengan kerjasama YouthSaysdotcom.

Perkara ini amat membimbangkan, 6 dari 10 orang gadis di Malaysia seawal usia 18 tahun yang kebanyakannya beragama Islam mengaku telah kehilangan dara.


P/S: Agak memeranjatkan penulis ketika pertama kali mengetahui tentang statistik yang dikeluarkan ini. Sebenarnya, kajian seperti ini juga telah dilakukan di negara lain seperti di Singapura. Di mana hasil dari kajian tersebut memberi statistik yang sama di negara mereka. 

Namun, oleh kerana kebanyakkan gadis di Singapura bukannya beragama Islam, tidak hairanlah angkanya begitu besar sehingga 60%. Tetapi, berbeza di Malaysia, di mana kebanyakan gadis-gadis di sini adalah beragama Islam. 

Statistik yang dikeluarkan dari kajian ini bukan sahaja menggambarkan bahawa kebanyakkan gadis-gadis ini pada hari ini mula mengenali aktiviti s3ks sejak usia muda, malah dari statistik ini juga kita dapat simpulkan bahawa sejumlah besar remaja di Malaysia mempunyai pegangan agama Islam yang begitu lemah.

Related Posts:

0 Response to "Percaya Atau Tidak? Hampir 60% Anak Gadis Di Malaysia Tiada Dara"

Post a Comment