Viral kena pukul. inilah keadaan mangsa buli di hospital yang buat ramai marah


viral.jpg

VIRAL Kena PUKUL. Inilah Keadaan Mangsa BULI Di Hospital Yang Buat Ramai MARAH !!! | Sebuah rakaman video yang menunjukan kes buli di sebuah sekolah tersebar dengan meluas di media sosial. Video berdurasi satu minit dan 34 saat itu menunjukkan dua pelajar lelaki berpakaian seragam sekolah baju Melayu, bergaduh di dalam kelas. 

viral.jpg2.jpg
viral.jpg3.jpg

Pembuli dilihat menumbuk, menendang, memukul dan melemparkan kerusi ke arah mangsa. Mangsa juga dipukul sehingga terjatuh dan apabila dia cuba untuk bangun, pembuli dilihat mencekik dan menampar mukanya, sekali lagi.

Bagaimanapun, mangsa tidak cuba untuk melawan, malah hanya berdiam diri. Sementara itu, rakan-rakan sekelas yang lain pula hanya berdiri di sekeliling dan menonton pergaduhan itu. Ada yang ketawa, dan ada yang sibuk merakam pergaduhan tersebut dengan menggunakan telefon bimbit mereka. 

Lebih menyedihkan, tiada seorang pelajar yang tampil menolong mangsa tersebut.
Hanya di saat-saat terakhir video berkenaan, seorang pelajar cuba meleraikan pergaduhan itu dengan berkata Sudahlah, tetapi pembuli tidak berhenti menyerang mangsa itu.
Tempat dan tarikh kejadian masih belum dikenal pasti. Video itu telah menerima kritikan hebat dari pengguna Facebook, di mana kebanyakan mereka menyeru pihak berkuasa untuk menyiasat video ini dan mengambil tindakan secepat mungkin.

UPDATE
5 jam lepas posting pasal buli. Ini keadan budak yang dibuli. Berada di ICU. Patah kaki. Ada tanda kerosakan buah pinggang. Jangkitan kuman. Budak tingkatan satu. Pembuli tingkatan 3. Hero sangat lah tu. Mangkuk Hayun betul budak pembuli tu.

Related Posts:

0 Response to "Viral kena pukul. inilah keadaan mangsa buli di hospital yang buat ramai marah"

Post a Comment