BABAK PANAZ ZUL ARIFFIN & AIDA JEBAT DALAM DRAMA 'MAID' DIKECAM HEBAT NETIZEN..!!!BABAK PANAZ ZUL ARIFFIN & AIDA JEBAT DALAM DRAMA 'MAID' DIKECAM HEBAT NETIZEN..!!!
Susulan tersebarnya Garis Panduan Penapisan Filem di laman sosial, netizen mengkritik adegan panaszz yang dilakonkan oleh Ayda Jebat dan Zul Ariffin dalam drama MAID.
Mana tidakknya video berkenaan menunjukkan aksi panas dua pelakon terkenal iaitu Ayda Jebat dan Zul Ariffin sedang berpelukan di atas katil.
Dalam drama MAID, arahan Michael Ang, adegan panas itu menunjukkan Ayda Jebat dan Zul Ariffin baring rapat mengiring sambil tangan lelaki itu merangkul pinggang Ayda. Apabila Ayda cuba beralih, Zul segera menarik badannya sehingga tersentuh bahagian-bahagian yang tidak sepatutnya.


Berikutan itu, netizen mempertikaikan mengapa perlunya adegan-adegan seperti itu dilakonkan kerana adegan-adegan seperti itu akan merosak minda anak-anak muda.
Namun, berdasarkan garis panduan yang dikeluarkan oleh Lembaga Penapisan Filem (LPF), mana-mana adegan intim, ghairah dan romantik secara pelukan dan dakapan antara lelaki dan perempuan atau sejenis dalam drama/filem Melayu diharuskan dipotong.
Dengan adanya garis panduan yang baru ini, semua saluran televisyen akan lebih mudah menyeragamkan penapisan content dan lebih menyakinkan menyiarkan content-content yang tidak mengundang kontroversi.
Kdt - Thehypemedia

Related Posts:

0 Response to "BABAK PANAZ ZUL ARIFFIN & AIDA JEBAT DALAM DRAMA 'MAID' DIKECAM HEBAT NETIZEN..!!!"

Post a Comment