Pemberian BR1M Dikaji Semula Supaya Penyokong Pembangkang Tak DapatSemakin hari, keadaan politik di Malaysia semakin menampakkan belangnya.Kali ini, kenyataan Shafei Abdullah, perwakilan UMNO Wilayah Persekutuan menggesa Putrajaya mengkaji semula pelaksanaan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) supaya ia tidak diberikan penyokong pembangkang Pakatan Rakyat (PR) yang turut menerimanya.

Kami memang langsung tidak bersetuju dengan kenyataan ini.Inilah sebenarnya corak pemikiran politik yang perlu dielakkan.Tak perlu kami nak ulang banyak kali.Duit cukai rakyat bukan duit UMNO,PKR ataupun PAS dan DAP!

Hak rakyat, semua rakyat berhak dapat.Tidak kira apa fahaman politik mereka sekalipun.Tapi, bila ada kenyataan-kenyataan begini, kami rasa sangat kecewa.Adakah ini menjadi kebiasaan kepada satu-satu parti pemerintah memikirkan duit hasil dari cukai dan pendapatan negara adalah milik parti pemerintah?

Pemerintah dipilih untuk menguruskan pebelanjaan, pentadbiran dan juga kebajikan rakyat.Itu sebenarnyafungsi sesebuah kerajaan yang dipilih secara demokrasi.

Anda sebagai rakyat Malaysia, bersetujukah dengan pendapat perwakilan UMNO di atas?


P.S. kalau macam itu, cukai dari penyokong pembangkang, kerajaan jangan ambil.Baru adil dan saksama.

Related Posts:

0 Response to "Pemberian BR1M Dikaji Semula Supaya Penyokong Pembangkang Tak Dapat"

Post a Comment