"yang lain terpaksa kami jadikan (Makanan) bagi Menahan Kelaparan"
5 Budak Yang Lain Terpaksa Dijadikan "Makanan" Bagi Menahan Kelaparan Ketika Hilang 48 Hari Dalam Hutan Rimba.

Gua Musang, 10 Oct: Salah seorang kanak-kanak orang asli yang ditemui masih hidup selepas hilang selama 48 hari berkata hanya mereka berdua sahaja yang masih hidup manakala lima yang lain rakannya sudah meninggal dunia.


Menurut Siti Kasim, peguam yang dilantik untuk menjaga kebajikan keluarga mangsa, perkara itu diberitahu oleh Noreen Yaacob, 10, kepada ibunya, Midah Angah, 38.


Namun, Siti Kasim memberitahu, maklumat tersebut disampaikan kepadanya oleh adik kepada Midah, Henry Angah di hospital Gua Musang sebelum kanak-kanak tersebut dibawa ke Hospital Raja Perempuan Zainab ii di Kota Bahru.


"Noreen mendakwa yang pertama mati ilah Juvida David, 7, Diikuti Haikal Yacoob, 8, Sasa Sobrie, 8, Ika Ayel, 9, dan Linda Rosli, 8.


"Dia beritahu semua rakannya mati kerana kelaparan dan keletihan manakala Haikal lemas ketika menyeberangi Sungai Perias," Katanya.


Noreen juga turut mendakwa mereka diberi makan oleh "seseorang" yang menyebabkan mereka masih hidup sampai kehari ini.


"Saya tidak tahu sama ada benar atau tidak dakwaan itu dan saya sendiri tidak dapat bertanya sendiri kepada mangsa kerana mereka masih keletihan," katanya memetik laporan

Related Posts:

0 Response to ""yang lain terpaksa kami jadikan (Makanan) bagi Menahan Kelaparan""

Post a Comment