NAUZUBILLAH..ALONG Dedahkan PADA HAKIM SYARIAH PERKARA MUNGKAR TERJADI Sebelum ZILA DITANGKAP KHALWAT


121251.jpg
NAUZUBILLAH..ALONG Dedahkan PADA HAKIM SYARIAH PERKARA MUNGKAR TERJADI Sebelum ZILA DITANGKAP KHALWAT
zila.jpg

Along pula yang tiba sejak 8.40 pagi di mahkamah dilihat tenang bersama peguamnya, Roshdan Sujak Rafie.
Bekas peserta program Maharaja Lawak Mega (MLM) itu memberitahu mahkamah mereka sudah tinggal berasingan sejak lima bulan lalu dan Zila selaku defendan dalam kes berkenaan keluar daripada rumah kelamin mereka tanpa kebenarannya.
Jelasnya lagi, isterinya itu bertindak keluar daripada rumah kerana tidak suka dimarahi plaintif disebabkan sikapnya yang malas memasak.
Dalam pada itu, Abdul Halim ketika membaca keputusan selepas lafaz dibuat memerintahkan Zila menjalani tempoh edah selama tiga kali suci berkuatkuasa hari ini.
Mereka juga diminta untuk mendaftarkan perceraian tersebut di kaunter mahkamah selain sijil pernikahan dilupuskan.
Terdahulu, Abdul Halim turut mendengar sebutan tuntutan nusyuz yang difailkan Along pada 12 Mei lalu dan membenarkan permohonan defendan untuk meneliti dokumen dan memasukkan pembelaan berhubung kes berkenaan.
Mahkamah menetapkan kes berkenaan didengar semula pada 29 September depan.
Dalam perkembangan sama, peguam syarie Roshdan Sujak ketika ditemui berkata, hak penjagaan anak pasangan itu juga sudah selesai di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam pada Julai lalu.
Katanya, hak penjagaan kekal Ahmad Danial yang kini berusia lima tahun diberikan kepada Along dan Zila diberi hak lawatan selama dua hari dalam sebulan.
Pasangan selebriti itu berkahwin pada Januari 2010.
Media sebelum ini melaporkan, isteri seorang pelawak ditangkap oleh sepasukan pegawai penguatkuasa Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) dalam kejadian pada 13 Ogos 2016 selepas dipercayai berkhalwat dengan seorang lelaki di Bukti Jalil, dekat sini.
Semasa serbuan dibuat, wanita berkenaan ditemui bersembunyi di belakang almari dalam sebuah bilik.

SUMBER : petikan mstar online
Sumber: gengviral

Related Posts:

0 Response to "NAUZUBILLAH..ALONG Dedahkan PADA HAKIM SYARIAH PERKARA MUNGKAR TERJADI Sebelum ZILA DITANGKAP KHALWAT"

Post a Comment