Siapa ingat dengan budak lelaki ini yang pernah direndam kepalanya dalam tempayan berisi air pada tahun 2014 kerana mencuri kelapa, inilah 4 foto wajah dan perubahan tubuh badannya yang anda pasti tak sanggup nak tengok

Tak Sanggup Nak Tengok!! Siapa ingat dengan budak lelaki ini yang pernah direndam kepalanya dalam tempayan berisi air pada tahun 2014 kerana mencuri kelapa, inilah 4 foto wajah dan perubahan tubuh badannya yang anda pasti tak sanggup nak tengok. Tak sangka dah jadi macam ni...Masyallah!

Pada suku akhir tahun 2014.... ada disiarkan berita mengenai seorang kanak-kanak di Kemboja yang mana telah direndam kepalanya di dalam tempayan berisi air sehingga hampir mati hanya kerana mencuri kelapa.

Tindakan tersebut bagaimanapun mendapat kutukan dari ramai pihak kerana menyifatkannya sebagai keterlaluan.


Selain itu hukuman itu tidak patut dikenakan kerana pencuri tersebut masih kanak-kanak.

Selain itu dia mencuri kerana kemiskinan dan tidak mampu ke sekolah.

Terkini, menerusi laporan sebuah portal Kemboja, oleh kerana berita akan kanak-kanak itu turut tesebar di kalangan masyarakat setempat.

Perihatin akan hal itu, ramai yang membantunya sehingga dia berjaya ke sekolah seperti anak-anak yang lain.

Itu sahaja maklumat yang kami ada mengenai kisah budak ini pada ketika ini.

Sekian...tension ah malam ni...tenet lembap..

Sumber: sinar-hairan


V


V


V


V


V


V


V


V


V


Related Posts:

0 Response to "Siapa ingat dengan budak lelaki ini yang pernah direndam kepalanya dalam tempayan berisi air pada tahun 2014 kerana mencuri kelapa, inilah 4 foto wajah dan perubahan tubuh badannya yang anda pasti tak sanggup nak tengok"

Post a Comment