Kenaikan petrol tak memudaratkan rakyat Kerana yang ada kereta orang2 besar dan berkemampuan. Orang kampung ada yang tiada kereta. - Bung Moktar Radin.


Bung Moktar Radin.


" Minyak petrol naik, pastinya x memudaratkan rakyat, kerana yg ada kereta besar adalah orang2 besar dan berkemampuan, org kg ada x berkereta" Inilah "posting" di dalam ruangan Twitter, yang dibuat oleh Ahli Parlimen Kinabatangan merangkap Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO Bung Mokhtar Radin, selepas pemimpin kebanggaan dan kesayangan UMNO, Najib Razak mengumumkan kenaikan harga minyak RON95 dan Diesel sebganyak 20 sen seliter dengan menggunakan istilah penurunan subsidi bahan api berkenaan. 

Gelagat dan cara beliau yang cuba nak mempertahankan tindakan zalim dan kejam bossnya itu amatlah menyedihkan sekali memandangkan kawasan parlimen yang diwakilinya adalah kawasan ceruk luar bandar yang rata-rata rakyatnya adalah hidup dikategorikan sebagai berpendapatan rendah. Memiliki sebuah kereta maupun motosikal bukan lagi kelompok yang berkemampuan tetapi suatu keperluan. Perlu ingat rakyat yang berkereta besar kebanyakannya menggunakan RON97 dan bukan RON95. 

Jadi petrol RON95 adalah diguna oleh kebanyakan rakyat jelata yang berpendapatan sederhana dan rendah. Kesan kenaikan sebanyak 20 sen seliter sudah pasti dirasai. Jelas sekali betapa mau menjadi pemimpin dalam UMNO tidak perlu cerdik pandai tetapi bijak dan pintar mengampu bos!!!! Tidak puas hati dengan perkara itu, beliau terus dihujani kemarahan, antaranya seorang pengguna Twitter dikenali @ayeemin berkata: "Kereta bukan hanya untuk orang kaya. Hari ini, ia keperluan. Tetapi beristeri dua hanya untuk orang kaya." Bung sebelum ini mendapat liputan meluas selepas mengambil pelakon Zizie Izette sebagai isteri kedua pada 2010.

Related Posts:

0 Response to "Kenaikan petrol tak memudaratkan rakyat Kerana yang ada kereta orang2 besar dan berkemampuan. Orang kampung ada yang tiada kereta. - Bung Moktar Radin."

Post a Comment