PARAH AKIBAT PUNGGUNG BERGOYANG MENANTU JADI MANGSA ROGOL MERTUA

rape211.jpgWanita berusia 21 tahun yang mahu dikenali sebagai LT, warga Kecamatan Keritang Kabupaten Indragiri Hilir telah menjadi mangsa pemerkosaan ayah mertuanya.

LT diperkosa di pintu dapur rumahnya. Kapolres Inhil AKBP Hadi Wicaksono melalui Paur Humas Polres Inhil, Iptu Warno, melaporkan, insiden ini menimpa mangsa pada 26 June yang lepas.

Menurut cerita mangsa, ketika sebelum kejadian, LT sedang duduk di pintu belakang rumah setelah mencuci piring. Ketika sedang duduk inilah, suspek, Opung Juni tiba-tiba datang dan menyerang LT.

Opung membuka paksa baju LT. Oleh kerana mangsa terus memberontak melawan, Opung lalu menolak mangsa hingga tertiarap. Dalam keadaan tertiarap inilah, Opung berusaha membuka seluar dalam mangsa, namun tidak berhasil sebab celana LT diikat tali plastik.

Tidak berputus asa, Opung lalu mengoyak seluar dalam menantunya tersebut. Selepas puas menyetubuhi LT, Opung mengugut dengan pisau. Jika mangsa berani membuat laporan, beliau akan dia bunuh.

Selepas kejadian itu, pada pukul 18.00 WIB mangsa meninggalkan rumah dan mengadu kepada suaminya. Sang suami, Amres berang dan tidak mempercayai cerita mangsa. Tak mendapat sokongan suaminya, LT mengadu pual pada ibunya, Rusma.

Mendengar kabar dari putrinya, Rusma langsung melaporkan kejadian yang menimpa LT ke Balai Polis Subsektor Sencala, Minggu (28/6/2015) semalam.

“Dari hasil siasatan pihak polis telah dimaklumkan nama suspek, mengambil pakaian yang dipakai ketika kejadian, dan keterangan saksi serta mangsa,” ungkap Kapolres Inhil AKBP Hadi Wicaksono.

Related Posts:

0 Response to "PARAH AKIBAT PUNGGUNG BERGOYANG MENANTU JADI MANGSA ROGOL MERTUA"

Post a Comment