Punca Sebenar Jasad Ibu Terpelanting Keluar Dari Kubur Ketika Dua Beranak Baca Yasin Terbongkar

Punca Sebenar Jasad Ibu Terpelanting Keluar Dari Kubur Ketika Dua Beranak Baca Yasin Terbongkar
Ingatkan sebab apa, rupanya sebab ni je punnnterpelanting
Jasad Ibu Terpelanting Keluar Dari Kubur Ketika Dua Beranak Baca Yasin|Kejadian berlalu ketika dua beranak itu sedang membaca surah Yasin di perkuburan yang terletak di Kampung Bo Jet Look, di daerah Muang Yala, di sini, pagi ini. Dalam kejadian jam 6.30 pagi tadi, kesan letupan kuat itu menyebabkan jasad ibu mangsa yang dikebumikan tiga hari lalu, turut terkeluar dari liang kubur .
Akibat dari pada letupan kedua beranak itu, mangsa yang berkerja sebagai  pegawai risikan terkorban, manakala bapanya cedera parah
Ketua Polis Daerah Muang Yala, Kol Kerisda Keawjandi, berkata bom seberat 10 kilogram itu dipercayai ditanam dalam kubur terbabit oleh kumpulan pemisah, Rakib Dollah. Kumpulan terbabit disyaki menyasar mangsa, yang turut bertugas sebagai anggota anggota renjer di daerah berkenaan.
Beliau berkata mangsa, Sheik Chedomad, meninggal dunia di tempat kejadian, manakala bapanya, Aziz Chedomad kini dirawat di Hospital Pusat Wilayah Yala. Sementara itu, Ketua Pejabat Daerah Muang Yala, Konsakul Chanraj, menyifatkan serangan terbabit sebagai tidak berperikemanusiaan dan melampau hingga penduduk kampung juga rasa terkesan dan amat sedih kerana pelaku sanggup bertindak kejam. - BERNAMA
bom
bom kubur
ko
ya
Kes berlainan pada 2009, seorang lelaki maut apabila bom yang diletakkan meletup ketika sedang membersihkan kubur abangnya di selatan Thailand.
Capture

Related Posts:

0 Response to "Punca Sebenar Jasad Ibu Terpelanting Keluar Dari Kubur Ketika Dua Beranak Baca Yasin Terbongkar"

Post a Comment