Respon BERANI MATI Afdlin Shauki Selepas Program Mengenang Pak Yus DIKECAM Orang Ramai


Pemergian Allahyarham Yus Jambu ataupun Pak Yus minggu lepas agak mengejutkan, ramai yang menitiskan air mata dan mendoakan agar roh beliau dicucuri rahmat.

Respon BERANI MATI Afdlin Shauki Selepas Program Mengenang Pak Yus DIKECAM Orang Ramai
Respon BERANI MATI Afdlin Shauki Selepas Program Mengenang Pak Yus DIKECAM Orang Ramai
Siapa sangka meskipun beliau tidak mempunyai kehidupan yang agak mewah, Pak Yus sebenarnya terlalu banyak membuat amal jariah sepanjang hidupnya.


Masih lagi terlibat dengan program Juara Parodi yang masih lagi berlangsung, penerbit rancangan tersebut iaitu Afdlin Shauki telah menganjurkan program Juara Parodi Khas Kenang Allahyarham Yus Jambu pada hari Jumaat lepas.Namun, tidak semua yang senang dengan program tersebut dan ia turut mendapat perhatian penyanyi Aishah yang berpendapat program itu tidak memberikan sebarang maanfaat kerana ia adalah amalan agama lain.

Menjawab kritikan negatif daripada masyarakat, Afdlin tidak mahu ambil pusing akan tanggapan tersebut.Saya tidak kisah apa yang orang luar mahu cakap tentang program ini, bagi saya ia adalah ruang untuk kami yang sudah dianggap seperti keluarga untuk meluahkan segala perasaan sedih. Kalau orang luar fikir perkara negatif tentang program ini, itu hak mereka dan sila tutup televisyen atau tonton siaran lain.

Tambah Afdlin, setiap peserta dalam program Juara Parodi ibarat keluarga yang cukup rapat dengan Pak Yus dan inilah masa untuk setiap pelawak meluahkan isi hati mereka tentang arwah.

Malah,jika pertandingan Juara Parodi diteruskan sekalipun, belum tentu peserta yang menyertainya mampu melakukan persembahan kerana masih lagi bersedih kehilangannya.

Inilah tempat untuk luahkan apa yang kami rasa dan kita tak mahu orang fikir kita tiada perasaan kepada arwah selepas kita kembali bekerja. Saya yakin jika tiada tempat untuk luahkan tempoh kesedihanakan lebih panjang.

Secara jujurnya sejak mendapat berita kehilangan Yus, saya sendiri hingga sekarang tidak mampu untuk tersenyum biarpun ada peminat ajak bergambar.Pak Yus menghembuskan nafas terakhirnya di Hospital Selayang pada 30 November lepas sekitar jam 12.30 pagi kerana serangan jantung. Jenazah kemudian dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam, Kampung Nesam, Batu Pahat, Kangar, Perlis.

Related Posts:

0 Response to "Respon BERANI MATI Afdlin Shauki Selepas Program Mengenang Pak Yus DIKECAM Orang Ramai"

Post a Comment