SAYA TAHU SAYA BERASAL DARI KELANTAN TAPI JANGANLAH HINA SEBUTAN BAHASA INGGERIS SAYA

SAYA TAHU SAYA BERASAL DARI KELANTAN TAPI JANGANLAH HINA SEBUTAN BAHASA INGGERIS SAYA

BERTERABUR LOGHAT OMPUTEH !!!
Neelofa yang sudah mempunyai channel di yotube bernama Neelofa TV berbahasa inggeris dan menyebut dengan cara yang pelik….[BACA LAGI]
KECEK OMPUTEH LONI !!!
neelofa%2Bkelantan-maggi%2Bbasi.jpg
#Boleh dikatakan apa saja yg dibuat oleh Neelofa menjadi perhatian & sebutan….. Pelakon & usahawan genit itu baru-baru ini melancarkan satu rangkaian YouTube sendiri yg dipanggil NeelofaTV Channel…..
#Ada yang mempersoalkan motif Neelofa melakukannya dan ada juga yang memuji usaha Neelofa untuk berkomunikasi dan berinteraksi dengan peminatnya…..
#Neelofa telah memuat naik satu video seperti Vlog untuk berinteraksi dengan peminatnya sambil bercakap menggunakan bahasa Inggeris….. Bagaimanapun, dia dikritik orang ramai kerana try hard bercakap Inggeris menggunakan aksen atau telor lidah rakyat Amerika sehingga kedengaran pelik…..
#Menurut mereka, Neelofa menekankan sebutan suku kata yang salah…..
Mereka juga membandingkan Neelofa dengan cara Fazura bercakap dalam bahasa Inggeris dalam video ini, di mana Fazura bercakap dengan lancar, comel dan dan santai dalam video di bawah:
#Dalam bahasa Inggeris, ilmu mengenai cara menyebut perkataan dalam Inggeris dipanggil phonology….. Pelakon karismatik Redza Minhat pernah tweet mengenai phonology atau sebutan perkataan yang betul melalui Twitternya…..
#Mungkin Neelofa perlu belajar lebih lagi mengenai phonology untuk sebutan perkataan Inggerisnya kedengaran sedap dan betul di telinga orang ramai…..
#Apa pun, ada yang menganggap usaha Neelofa untuk membuat atau memperkenalkan sesuatu yang baru sebagai sesuatu yang terpuji….. Jangan putus asa dan sila teruskan memuat naik video….. Bukan semua tak suka tonton video Neelofa, dan diharap Neelofa sentiasa berusaha memperbaiki sebutannya…..
Sumber: h2m9363

Related Posts:

0 Response to "SAYA TAHU SAYA BERASAL DARI KELANTAN TAPI JANGANLAH HINA SEBUTAN BAHASA INGGERIS SAYA"

Post a Comment