SMS TERAKHIR AMAT MEMILUKAN " Pihak Polis Dedah SMS, Perbualan Telefon Yang Sangat Mengejutkan Sebelum Pembunuhan Eno Farihah "

" Pihak Polis Dedah SMS, Perbualan Telefon Yang Sangat Mengejutkan Sebelum Pembunuhan Eno Farihah "


Pembunuhan yang sangat kejam ini berlaku di negara jiran. Berita ini mula tersebar meluas di media sosial kerana  gadis ini telah dibunuh dengan kejam. Gadis ini yg dikenali sebagai Eno Farihah 19 tahun, gadis yang berasal dari Kampung Bangkir, Indonesia. 

Enno adalah seorang pelajar lepasan sekolah SMK Kabupaten Serang, Banten. Kes pembunuhan kejam gadis Indonesia ini dikatakan amat kejam dengan menggunakan cangkul disula hingga mencederakan bahagian dalam badan mangsa.

Menurut laporan, pembunuh Eno Farihah, Rahmat Alim berkenalan dengan Eno selama sekitar 1 bulan,

Mulanya mereka bertemu di depan asrama saat korban pulang kerja, lalu saling bertukar nombor handphone.

Eno juga waktu itu baru sahaja putus dengan kekasihnya yang bernama Iwa

Ini pendedahan perbualan SMS antara pembunuh dan juga mangsa seperti yang didedahkan pihak polis:
"Rahmat Alim pada Kamis (12/5) siang itu dia baru selesai mengikuti Ujian Akhir Nasional (UAN). Lalu dia SMS-an dengan korban,"
"Rahmat Alim siangnya SMS korban 'Teh, nanti malam ada aktiviti gak?' Kemudian dijawab oleh korban 'Emang kenapa kalo gak ada aktiviti?',"
Ibarat gayung bersambut, Rahmat Alim kemudian membalas dengan mengirimkan pesan berbunyi "kalo enggak ada aktiviti kita ketemuan".
"Di mana maunya?," balas Eno kepada Rahmat Alim seperti dituturkan kembali oleh Handik. 
Rahmat Alim kemudian menjawab Eno untuk bertemu di rumah korban. "Kemudian korban membalas lagi 'emang enggak takut nanti ketahuan sama temen rumah yang lain' dan dijawab Rahmat Alim 'yaah itu mah gampang, nanti aja dipikirknnya',"
Eno pun membalas untuk terakhir kalinya dengan kata-kata "nanti pintu pager gak dikunci", yang kemudian dibalas lagi untuk yang terakhir oleh Rahmat Alim dengan kata-kata "OK. Bye."
Itu merupakan perbualan terakhir antara mangsa dengan pembunuhnya yang dikatakan kekasihnya yang baru sahaja berumur 16 tahun.

Related Posts:

0 Response to "SMS TERAKHIR AMAT MEMILUKAN " Pihak Polis Dedah SMS, Perbualan Telefon Yang Sangat Mengejutkan Sebelum Pembunuhan Eno Farihah ""

Post a Comment