Kini Viral ! Inilah Wajah SEBENAR Gadis Yg Menggayakan Jubah Bogel Ni ! MELAMPAU !


Kini Viral ! Inilah Wajah SEBENAR Gadis Yg Menggayakan Jubah Bogel Ni ! MELAMPAU !harap muka je cantik?
KUALA LUMPUR: Selepas isu jubah Pahlawan atau jubah ‘sado’ viral dan menarik perhatian pengguna media sosial minggu lalu, kini heboh pula jubah untuk wanita atau muslimah yang disifatkan sebagai jubah ‘telanjang’.

Menerusi foto yang tersebar, ia mula menjadi perdebatan berikutan jubah yang digayakan oleh seorang ‘model’ Muslimah itu kelihatan begitu ketat dan sendat.

“Perhatian kaum hawa. Walaupun nak promote (promosi) barangan bussines (perniagaan), tak kesah laa baju ke, tudung ke, alatan make up ke atau ape saja… tolong berpakaian sopan… pemakaian sebegini sangat laa tidak sesuai sebagai seorang (yang beragama) Islam… pakaian di sangka menutup aurat tapi hakikatnya sama saja seperti berbogel,” tulis status tersebut yang kini disebarkan pengguna media sosial, sejak semalam.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan kesahihan gambar berkenaan samada ia digayakan untuk tujuaan perniagaan ataupun sebaliknya.

Fenomena fesyen dalam kalangan Muslimah dan lelaki kini dilihat semakin menjadi trend apabila banyak sentuhan moden diterapkan dalam menghasilkan busana termasuk penghasilan jubah, baju Melayu, mahupun baju kurung.

Terdahulu, pelancaran 'Jubah Pahlawan' oleh Farbel Exclusive mengundang kritikan dalam kalangan orang ramai berikutan jubah tersebut dikatakan terlalu ketat dan seolah menyerupai ‘dress’ wanita.

Related Posts:

0 Response to "Kini Viral ! Inilah Wajah SEBENAR Gadis Yg Menggayakan Jubah Bogel Ni ! MELAMPAU !"

Post a Comment