Ibu Suruh Adik Solat Jumaat, Abang PENGSAN Lihat Apa Adik Buat Kat Ibu Amat KEJAM !!!

Ibu Suruh Adik Solat Jumaat, Abang PENGSAN Lihat Apa Adik Buat Kat Ibu Amat KEJAM !!!
Abangnya pulang dari masjid. Lihat pintu rumah terkunci,lalu dia panggil ibu tapi senyap. Tiba-tiba tengok adik berlari ke tandas. Alangkah terkejut bila lihat di belakang rumah ibu sudah................


Ibu Suruh Adik Solat Jumaat, Abang PENGSAN Lihat Apa Adik Buat Kat Ibu Amat KEJAM !!! |BUKIT TINGGI:Hanya kerena disuruh melaksanakan solat jumaat, seorang remaja lelaki taufik hidayat 16 tahun sanggup menikam dan membakar ibu kandungnya hidup-hidup hingga maut.
Kejadian yang berlaku pada jumaat 24.06.2016 tengah hari menjelang solat jumaat,mangsa Eni Derma 55 yang merupakan seorang guru sekolah menengah ditemui mati terbakar di bawah pokok belakang rumahnya di kampung jorong giriang-giriang,bukit tinggi,sumatra barat. indonesia.
Mayat mangsa pertama kali ditemui oleh anak keduanya Rezki Wahyudi 25 ketika balik dari solat jumaat dia melihat percikan kesan darah di pintu belakang rumah mereka yang dalam keadaan terkunci.
Rezki pun akhirnya masuk melalui pintu depan dan melihat adiknya lari ke dalam bilik air. Rezki cuba memanggil ibunya dan mencari dibahagian bilik dan dapur.
Dibahagian dapur rumah mereka, rezki menemui percikan darah dan melihat api sedang marah di bawah pokok coco,Ia kemudian mendekati dan  memadamkan api tersebut,alangkah terkejutnya ia apabila melihat  yang terbakar itu adalah ibu kandungnya.
Pihak polis giriang-giriang, kurniawan mengesahkan info tersebut”memang betul ada kejadian anak bujang membakar ibunya.kejadian dianggarkan berlaku sebelum solat jumaat dan diketahui selepas solat jumaat katanya ketika di hubungi pemberita.
klo-2
Menurutnya motif pembunuhan tersebut berpunca daripada pelaku yang marah ketika si ibu menyuruhnya untuk ke masjid  melaksanakan solat jumaat.
Diketahui mangsa di tikam terlebih dahulu sebelum dibakar,kejadian itu di ketahui pertama kali oleh abangnya dan memaklumkan kepada ayahnya sebelum membuat laporan kepada pihak yang berkuasa, katanya.
Menurut siasatan awal didapati remaja lelaki taufik hidayat 16 yang ditahan oleh polis, terlebih dahulu diperiksa tentang tahap kesihatannya sebagaimana yang dilaporkan abangnya bahawa adiknya itu memiliki sedikit gangguan mental semenjak dua tahun lalu.
Manakala menurut jiran mangsa ,pelaku berkemungkinan besar memiliki sakit jiwa,”dia juga tidak mahu pergi ke sekolah,apabila penyakitnya bertambah teruk, dia selalu bersikap kasar terhadap ibunya” katanya.-cc E-Berita

Related Posts:

0 Response to "Ibu Suruh Adik Solat Jumaat, Abang PENGSAN Lihat Apa Adik Buat Kat Ibu Amat KEJAM !!!"

Post a Comment