Korang Pasti Terkejut Besar! Inilah Pekerjaan Mira Filzah Sebelum Jadi Artis! Memang Bukan Calang2x Nih..!Sekarang ini drama ‘Cinta Si Wedding Planner’ sedang hangat diperkatakan oleh orang ramai. Drama yang disiarkan pada pukul 7 malam setiap hari isnin hingga khamis di TV3 yang menggantikan drama ‘Akulah Balqis’ mendapat banyak sambutan penonton. Drama ini dilakonkan oleh pelakon utama Adi Putra yang digandingkan dengan Mira Filzah. Gadis bertudung comel ini sememangnya mempunyai bakat lakonan yang bagus dan mendapat penerimaan daripada peminatnya.

Pasti ramai yang tidak tahu pasal Mira Filzah ini. Beliau yang baru memasuki usia 23 tahun merupakan seorang pelajar jurusan perniagaan antarabangsa di Universiti Teknologi MARA, Shah Alam. Beliau juga pernah menjadi pengacara untuk rancangan Qari Junior, Hijabista dan KLTV. Malah beliau juga seorang blogger.

Malah, dikhabarkan beliau merupakan bekas pelajar cemerlang SMK Aminuddin Baki dan juga pernah berlakon dalam drama Eksperimen Cinta dan Dunia Lola.


Biodata Mira Filzah Pelakon Baru - Drama Eksperimen Cinta Dahlia TV3

Nama Komersial :  Mira Filzah

Nama Sebenar : Nur Amirah Filzah Badiozaman

Umur  : 22 Tahun (2015)

Tarikh Lahir : -

Kelahiran : Bangi, Selangor

Kerjaya : Blogger, Pelakon, Model dan Pengacara

Pendidikan : Bekas pelajar cemerlang SMK Aminuddin Baki, Universiti Teknologi Mara (UiTM) Puncak Alam di dalam jurusan Perniagaan Antarabangsa.

Drama : Eksperimen Cinta, Dunia Lola

Program TV : Qari Junior TV3, Hijabista

Filem : -

Telefilem : -

Blog : http://mirarafilzah.blogspot.com/

Twitter : https://twitter.com/mirafilzah

Instagram : https://instagram.com/mirafilzah_

Related Posts:

0 Response to "Korang Pasti Terkejut Besar! Inilah Pekerjaan Mira Filzah Sebelum Jadi Artis! Memang Bukan Calang2x Nih..!"

Post a Comment