Isu Lowyat.. Inilah ULASAN Amran Fans Yang Bakal Buat Ramai TERPANA !!!


Isu Lowyat.. Inilah ULASAN Amran Fans Yang Bakal Buat Ramai
TERPANA !!! | Kes gaduh dekat Low Yat semalam tu Amran rasa
memang sah-sah punca awal dari peniaga tu sendiri. Cuma nak
dialihkan perhatian mula lah disebarkan cerita kononnya berpunca
dari budak Melayu tu yang mencuri. Padahal difitnah mencuri. Orang
yang rajin cari gadget dekat Low Yat atau The Mines tau la situasi ni
macam mana.
Cuma yang jadi meletop tu sebab buku bertemu ruas. Selama ni
peniaga pailang macam ni dia org makan budak-budak bodo, orang
tua, student kolej, kali ni mungkin dia dah tersilap makan budak.. so
mendapat la.
Kalau ikut pengalaman orang sekeliling Amran lah kan, dah dua org
member Amran yang kena kencing macam ni. 1st dekat Petaling
Street. 2nd dekat The Mines. Modus operandi dia sama je, sapa
tawar harga tapi tak beli memang kena belasah.
Tak semua peniaga gadget mcm tu. Tapi 90% peniaga Low Yat,
Petaling Street dan The Mines memang perangai mcm tu. Terminal
One Seremban pun dah mula nak menjangkit wabak ni.. Orang ramai
yang nak ke tempat-tempat macam ni diharap lebih berhati-hati la.
Dia org ni dah makin naik tocang.. Kita melayu ni memang la bukan
bangsa yang memonopoli peniagaan gadget mcm ni, tapi kalau kau
berniaga tu betul nak cari rezeki halal, kau tak kan buat perangai
mcm ni. Tak pecaya kau boleh masuk mana-mana downtown yang
rata-rata peniaganya orang Melayu.
Tak pernah lagi Amran nampak peniaga buat perangai mcm ni dekat
pembeli rasanya.
Kepada semua peniaga Melayu tu, harap korang tak buat lah
perangai mcm ni bila berniaga. Set dalam otak kau tu yang rezeki
Tuhan bagi. Tak payah nak ugut-ugut orang untuk beli barang kau.
Ada rezeki ada la. Kalau nak 24 jam dapat duit, pegi jual dadah la
bodo. KREDIT FB AMRAN FANS.

Related Posts:

0 Response to "Isu Lowyat.. Inilah ULASAN Amran Fans Yang Bakal Buat Ramai TERPANA !!!"

Post a comment