ALVIN TAN MATI DITEMBAK BALASAN MENGHINA ALQURAN

white-wallpaper-16876-17429-hd-wallpaper
Australia: 14/11, Alvin Tan Blogger yang berbanggsa cina yang menetap di luar negara viral dengan kes mengelap najisnya pada kitab suci Al-Quran ini telah mati ditembak? Betul ke?

Alvin pada awalannya viral dengan video yang menghina azan orang islam dengan menggunakan piano kemudian diteruskan dengan kronologi bertatu nama ALLAH di pinggul dan peha, namun masyarakat jumud melayu “islam” masih mengatakan”sesungguhnya Hidayah itu Milik ALLAH”.

Kami masih tidak tahu nak mengatakan apa terhadap mentaliti masyarakat melayu di Malaysia ini. Sepertinya kurang kasih sayang dan terlalu ekstrimis dalam sesuatu benda, mana taknya, rata-rata umum melihat agama sekarang itu hanya pada tutup aurat. Seboleh-bolehnya menghimpunkan koleksi gambar wanita yang tidak menutup aurat dan hendak acah-acah menjadi ustaz.

Cuba kita adaptasi kembali bagaimana persekitaran maya ini ke realiti, bermaksud dengan berapa ramai kawan di dalam facebook itu ibarat sekumpulan rakan-rakan yang anda sedang lepak, datang seorang perempuan yang ‘cun’ tidak menutup aurat, adakah anda dengan selambernya pergi berkumpulan dan memberi salam dan seterusnya mengeluarkan hadis-hadis copy paste dan memarah wanita itu?

Tidak bukan? Jadi permasalahan dalam masalah sosial kita dalam alam maya adalah kita sendiri memandang masalah itu sebagai suatu masalah yang melampau sehingga membawa kepada tahap tanpa kita sedari menghukumi seseorang setara dengan tuhan. Kita langsung tidak bertanggungjawab dengan dosa, kebodohan orang lain, cumanya indah nya islam ini saling mengingati dengan hemat dan beradab.

Cumanya dalam kes Alvin tan, hendaklah kita tahu bahawa di mana tahap bersangka baik dan mana tahap kita perlu pertahankan hak agama. Kemuliaan agama kita memang tak terjejas kerana makhluk, sikit tidak menggoyangkan kemuliaan agama yang memang mulia pada azalinya, tetapi ujian kita di situ adalah, apakah kita ini mempertahankan agama seperti para sahabat yang mengibar-gibarkan panji-panji islam walaupun sedang dipancung oleh pihak musuh. Masih erat dalam menggenggam “tanda” sucinya dan kebesaran agama.

Dimana kita boleh meletakkan taraf atau martabat kita dalam kes ini. Jika anda hendak tunjuk bantah, bantah dengan bijak, bukan menunjukkan kelemahan yang ALVIN Tan mahu lihat dan mahu mentaliti masyarakat lain akan fikirkan.

Let’s unite as one, becoming rational to face somebody stupid!

Report verified facebook nya sebagai harrasment . Usah di puisikan di deep kan ayat ayat orang bodoh, biar pun berijazah, tapi tindakan yang bodoh adalah kebodohan!

Mengenai ALVIN TAN Mati? Tak, dia tak mati, saat anda tidak membaca, itulah saat anda mati!
Sumber: informasi-viral

Related Posts:

0 Response to "ALVIN TAN MATI DITEMBAK BALASAN MENGHINA ALQURAN"

Post a Comment