INFO INILAH AKIBATNYA KALAU WANITA TIDAK MEMAKAI SELUAR DALAM KETIKA TIDUR

INFO INILAH AKIBATNYA KALAU WANITA TIDAK MEMAKAI SELUAR DALAM KETIKA TIDUR

Isu yang cuba diketengahkan adalah mengenai akibat kalau wanita tidak memakai seluar dalam
ketika tidur. Namun realitinya, kebanyakkan wanita yang telah bersuami tahu akibatnya.

Jika ini tidak berlaku pada wanita itu, itu kena tanya sang suami nya. Jadi apakah yang berlaku?Jom kita ikuti turutan gambar di bawah ini :
wanita1.png
1. Wanita akan mengandung.
perut2.jpg

2. Lahirlah generasi warisan pasangan tersebut, itu lah jawapannya.
perut3.jpg

Betul ke? Lu pikir lah sendiri.
Melihat ibu menderita akibat kanser payudara, membuatkan saya risau. Sebab itulah hingga kini, saya mengelak daripada tidur dengan memakai bra, ujar seorang pelakon drama televisyen.
Kata-katanya yang mungkin didengari oleh jutaan penonton di Indonesia itu, seperti mengesahkan bahawa memakai bra ketika tidur boleh menyebabkan kanser payudara. Akibatnya, ramai wanita mengelak daripada mengenakan bra ketika tidur.
Benarkah memakai bra ketika tidur boleh menyebabkan kanser payudara? Tidak benar. Memakai bra semasa tidur tiada kaitan dengan kanser payudara, kata Dr. Febriansyah, seorang Doktor Pakar Sakit Puan di RSIA Kemang Medical Care, Kemang, Jakarta Selatan. Menurut beliau, tiada masalah untuk wanita mengenakan bra ketika tidur.
Dengan syarat, bra yang dipakai adalah jenis tidak berdawai kerana bra seperti itu membuatkan payudara tertekan. Akibatnya, aliran darah tidak lancar sekali gus mempengaruhi kesihatan payudara, jelas Dr. Febriansyah.
Beliau berkata, adalah lebih baik untuk tidak memakai pakaian dalam ketika tidur supaya darah dapat mengalir lebih lancar dan tubuh menjadi lebih relaks serta terasa lebih segar apabila bangun.
Tambah beliau, Jika payudara tertekan, bra akan menghalang aliran darah sehingga mengakibatkan beberapa masalah seperti sengal dan sakit.
Begitu juga dengan lelaki. Menurut Dr. Febriansyah, dakwaan mengatakan lelaki yang memakai seluar dalam ketika tidur berisiko menjadi mandul, adalah tidak benar.
Seelok-eloknya, lelaki tidak memakai seluar dalam yang ketat ketika tidur. Tujuannya sama, supaya tiada tekanan pada alat kelamin dan darah dapat mengalir lancar, ujar beliau.
Lelaki boleh memakai seluar semasa tidur, asalkan ia longgar seperti seluar boxer. Baik lelaki mahupun wanita, harus mengenakan pakaian longgar atau tidak terlalu ketat semasa tidur.
Memakai seluar dalam yang terlalu ketat akan menyebabkan peredaran udara pada vagina seseorang wanita, terganggu. Keadaan ini boleh menimbulkan masalah keputihan, kata Dr. Febriansyah.
Selain longgar, lelaki mahu pun wanita harus memakai pakaian yang mampu menyerap peluh. Ini kerana semasa tidur, tubuh manusia berpeluh.
Justeru, elakkanlah daripada memakai pakaian bahan poliester kerana bahan itu tidak menyerap peluh, tegas beliau.

Sumber: kucinghappy

Related Posts:

0 Response to "INFO INILAH AKIBATNYA KALAU WANITA TIDAK MEMAKAI SELUAR DALAM KETIKA TIDUR"

Post a Comment