Akibat Tersilap Memilih Tempat Percutian

Alamak ...behati2 la kalau nak cari tempat percutin pun, nanti tak pasal2 jadi macam ni... hmmm

Akibat Tersilap Memilih Tempat Percutian | Matthew Lovane dan Michelle Clemens berasal dari England. Mereka menghabiskan percutian musim panas dengan pergi melancong ke Papua New Guinea. Namun ternyata mereka Tersilap Memilih Tempat Percutian.
Lokasi yang mereka pergi adalah sebuah pulau dan hutan yang terpencil di negara itu. Mereka tidak tahu yang kawasan itu diduduki oleh puak kanibal. Mereka mendaki bukit, dan masuk ke hutan. Semasa itulah mereka terserempak dengan puak kanibal.
Menceritakan semula detik ngeri itu, mereka diikat disebatang pokok dan dibogelkan.Terdapat banyak binatang dan haiwan liar termasuk ular, beruang, monyet yang telah mati dikerat-kerat berhampiran mereka. Kedua pasangan itu disebat dan dipukul kerana menjerit.
Akibat Tersilap Memilih Tempat Percutian
Entah bagaimana pada sebelah malam, mereka dapat melepaskan diri kerana ikatan tersebut tidak kuat. Mereka berjaya melarikan diri tanpa mengendahkan keadaan diri mereka yang sedang berbogel, tanpa pakaian dan barang-barang mereka yang lain.
Mereka bernasib baik apabila ditemui dan diselamatkan oleh beberapa nelayan pada sebelah pagi. Kedua-duanya dikatakan masih didalam keadaaan trauma dengan kejadian itu dan phobia dengan negara Papua New Guinea.
Akibat Tersilap Memilih Tempat Percutian | Persoalannya, masih wujud kah kanibal didunia moden ni??? Jawapannya ya, masih terdapat lagi kawasan-kawasan terpencil di dunia di mana suku-suku kaum yang tidak suka akan kehidupan moden tinggal disitu.
Mereka bukan sahaja membunuh tetapi memakan apa saja yang boleh diburu untuk dijadikan makanan mereka.

Related Posts:

0 Response to "Akibat Tersilap Memilih Tempat Percutian"

Post a Comment