KAJIAN GEMPAR!!! KESAN MASA PANJANG 0NANI DAN M3LANCAP YANG MENAKUTKAN, UNTUK YANG MASIH TIDAK KAHWIN LAGI WAJIB TAHU

KAJIAN GEMPAR!!! KESAN MASA PANJANG 0NANI DAN M3LANCAP YANG MENAKUTKAN, UNTUK YANG MASIH TIDAK KAHWIN LAGI WAJIB TAHU

Fahmi Sadom17:12Add Comment
poiuuu
Kesan Masa Panjang Onani Dan M3lancap|0nani atau melancap, sebagai suatu cara melepaskan syahwat pasti dilalui oleh setiaplelaki dan wanitamenjelang dewasa. Selain dari kesan negatif psikologi,perbuatan onani atau melancap mengakibatkan kehilangan tenaga, nutrien dan zat dari tubuh.
Terdapat satu lagi sebab mengapam3lancaptetap tidak sihat. Jika anda biasa dengan Foot Reflexology, anda akan tahu bahawa tapak kaki mengandungi urat saraf dan meridian yang menghubungkannya dengan berbagai-bagai bahagian badan.
Anda juga akan tahu yang dengan mengurut tapak kaki, anda dapat membawa tenaga kepada organ yang berkaitan.
Seperti yang anda tahu, Zakar adalah seperti tapak kaki, juga mempunyai takat reflexology yang berkenaan dengan organ.
Zon jantung zakar kepala zakar adalah yang paling sensitif dan paling mudah dirangsang untuk mencapai orgasma. Semasa melancap zon inilah yang paling mendapat rangsangan berbanding zon- zon lain.
Ini bermakan rangsangan yang lebih ke atas organ yang berkaitan, Jantung, akan menyebabkan tenaga dalaman disebarkan dengan tidak seimbang.
Ini antara Kesan masa panjang pada kaum lelaki yang suka melancap
1. Alat kelamin menjadi kecil. Kerana pada alat kelamin itu terdapat otot halus yang berfungsi memperkuat dan memperbesar alat kelamin. Nah, apabila terlalu sering terkena gesekan/tekanan kerana onani, maka otot halus tersebut boleh rosak. Akibatnya alat kelamin tidak kuat dan juga lembik.
2. Mengakibatkan ejakulasi pramatang. Yakni sperma cepat keluar. Hal ini boleh membahayakan kehidupan berumahtangga. Isteri yang tidak puas saat melakukan hubungan sex, boleh berlaku curang dan minta cerai.
3. Tubuh menjadi pendek. Kerana untuk memproduksi air mani itu memerlukan banyak kalsium dan zat-zat lain. Nah, apabila kalsium itu terlalu banyak dikeluarkan, maka pertumbuhan pun pasti terhambat. Akibatnya menjadi pendek, Cepat Osteoporosis, dan lemah fizikal.
4. Rambut mudah putus, kepekaan pancaindera menurun, dan daya pemikiran otak juga menurun.
Kesan masa panjang pada kaum wanita yang suka onani
Kita telah membincangkan mengenai rangsangan yang tidak seimbang apabila lelaki melancap. Perkara yang sama juga berlaku di kalangan kaum wanita. Bila mereka melancap rangsangan tertumpu kepada kelentit serta bibir luar faraj, dan kurang perhatian kepada saluran faraj dan bahagian yang lebih dalam (mungkin takut kehilangan dara atau mencederakan bagian dalam ) Menurut kaedah reflexology kedudukan zon faraj dan organ yang berkaitannya adalah dalam keadaan terbalik.
Perhatikan bagaimana zon mulut faraj bersamaan dengan organ buah pinggang, zon liang faraj dengan organ pankreas, hati dan setrusnya zon pangkal faraj dengan organ paru-paru dan jantung, suatu senggama yang baik, batang zakar harus masuk sampai ke lubuk faraj dan mengurut setiap penjuru atau pelosok (atau dalam buku Permata Yang Hilang di sebut makam yang lima itu).
Hakikat dalam persetubuhan ialah menyatukan dua tubuh yang berlainan seksual, di mana keseluruhan zakar dan faraj bertemu pada zon reflexology yang sepadan. Kelentit bertemu pangkal zakar : menyatukan fungsi organ buah pinggang. Batang bertemu liang faraj : menyatukan fungsi organ pankreas dan hati. Kepala zakar bertemu pangkal rahim : menyatukan fungsi organ paru-paru dan jantung. Dua insan menjadi satu per satu tubuh!!!
[ Nota: oleh kerana itu, adalah salah untuk m3liwat baik lelaki mahupun perempuan, kerana mendatangkan mudarat kepada tubuh manusia]
Apabila seorang wanita m3lancap dalam suatu cara yang tidak seimbang, iaitu, secara sama rata merangsang seluruh kawasan vaginal, kelemahan di dalam buah pinggang dan saluran kencing, tekanan darah tinggi, simpanan berlebihan bendalir badan (body fluid retention), haid tidak tetap, dan banyak lagi masalah boleh terjadi.
Malangnya, adalah mustahil bagi wanita untuk m3lancap dengan seimbang tanpa kehilangan dara. Maka kerana itulah dalam tradisi Islam, melancap adalah haram dilakukan.
Ramai para wanita, ketika mereka m3lancap dengan merangsang k3lentit, mengadu bahawa mereka hendak kencing. K3lentit terletak di pintu masuk kef4raj, di mana beradanya zon reflexology untuk buah pinggang dan pundi. Ketika mereka merangsang kelentit, mereka tidak tahu bahawa mereka merangsang organ buah pinggang dan pundi mereka.
Wanita lesbian atau wanita yang kuat melancap akan lebih banyak menyimpan bendalir badan dan menyebabkan masalah berat badan berlebihan. Ini adalah kerana rangsangan seks, yang tertumpu pada kawasan kelentit, melemahkan buah pinggang akibat rangsangan yang berlebihan dan mengurangkan keupayaannya untuk menuras bendalir badan.
Jadi jika pasangan korang berbadan agak gempal, dan mempunyai masalah berat badan (gemuk) dan sering merungut kenapa mereka tidak dapat menurunkannya meskipun kuat diet barangkali kekerapan melancap adalah masalah yang sebenar. Pandai-pandailah korang merawat pasangan korang itu!!!
Wanita mempunyai kelebihan semasa hubungan seksual. Mereka boleh mencapai orgasama tanpa kehilangan tenaga, nutrien penting. Kerana air mani mereka tidak mempunyai persamaan air mani lelaki dari segi kandungannya. Apa yang merbahaya untuk wanita adalah kehilangan darah melalui haid
Sumber: superkiram

Related Posts:

0 Response to "KAJIAN GEMPAR!!! KESAN MASA PANJANG 0NANI DAN M3LANCAP YANG MENAKUTKAN, UNTUK YANG MASIH TIDAK KAHWIN LAGI WAJIB TAHU"

Post a Comment