Sila Semak Kad Pengenalan Anda: Nombor 01 Pada Hujung Nombor Kad Pengenalan Anda Mempunyai Maksud Yang Korang Belum Tahu Selama Ini.


Sila Semak Kad Pengenalan Anda: Nombor 01 Pada Hujung Nombor Kad Pengenalan Anda Mempunyai Maksud Yang Korang Belum Tahu Selama Ini.


Selamat petang...warga fb...dan..rakan...disini..
saya ingin berkongsi cerita saya...pada petang tadi...pada jam kira...4.30 petang...saya pergi pejabat pos...untuk memperbaharui 'L"..motosikal...saya..apabila saya b'tanya...berapa perlu saya bayar untuk tempoh 6 bulan...kaunter tersebut..bagitau saya...kena bayar sbnyak...Rm..42.10...saya agak terkejut sedikit...sebab...'L" motosikal yg terdahulu...saya cuma bayar Rm 4 ringgit...untuk tempoh 6 bulan...dan bila saya tanya kenapa...? penjaga kaunter memberitahu saya...dalam sistem komputer...atas no...I.C..saya...memang saya kena bayar..Rm 42.10...sebab saya bukan warganegara...saya pun bagitau...saya warganegara MALAYSIA...dia minta saya tunjukan I.C...dan apabila saya tunjukan..I.C...dia bagitau saya lagi......"JPJ sudah tukar sistem pada awal tahun ini"...dan bila lihat I.C saya pada bahagian belakang...dia cakap..."nombor yg terdapat pada hujung"...I.C....01..memang kena caj...harga lain......saya harap kepada rakan fb yg tahu...tolong bagi info...apa makna nombor yg terdapat pada hujung I.C......01..

Related Posts:

0 Response to "Sila Semak Kad Pengenalan Anda: Nombor 01 Pada Hujung Nombor Kad Pengenalan Anda Mempunyai Maksud Yang Korang Belum Tahu Selama Ini."

Post a Comment