BENARKAH ALVIN TAN MATI DITEMBAK

Alvin-Tan-Mati-Ditembak.jpg

Alvin pada awalannya viral dengan video yang menghina azan orang islam dengan menggunakan piano kemudian diteruskan dengan kronologi bertatu nama ALLAH di pinggul dan peha tetapi orang Islam di Malaysia ini masih mengatakan sesungguhnya Hidayah itu Milik ALLAH.
Kami masih tidak tahu nak mengatakan apa terhadap mentaliti masyarakat melayu di Malaysia ini. Sepertinya kurang kasih sayang dan terlalu ekstrimis dalam sesuatu benda, mana taknya, rata-rata umum melihat agama sekarang itu hanya pada tutup aurat. Seboleh-bolehnya menghimpunkan koleksi gambar wanita yang tidak menutup aurat dan hendak acah-acah menjadi ustaz.
Cuba kita adaptasi kembali bagaimana persekitaran maya ini ke realiti, bermaksud dengan berapa ramai kawan di dalam facebook itu ibarat sekumpulan rakan-rakan yang anda sedang lepak, datang seorang perempuan yang cun tidak menutup aurat, adakah anda dengan selambernya pergi berkumpulan dan memberi salam dan seterusnya mengeluarkan hadis-hadis copy paste dan memarah wanita itu?
Jadi permasalahan dalam masalah sosial kita dalam alam maya adalah kita sendiri memandang masalah itu sebagai suatu masalah yang melampau sehingga membawa kepada tahap tanpa kita sedari menghukumi seseorang setara dengan tuhan. Kita langsung tidak bertanggungjawab dengan dosa, kebodohan orang lain cumanya indah nya Islam ini saling mengingati dengan hemat dan beradab.
Alvin Tan Mati Ditembak
Cumanya dalam kes Alvin tan, hendaklah kita tahu bahawa di mana tahap bersangka baik dan mana tahap kita perlu pertahankan hak agama. Kemuliaan agama kita memang tak terjejas kerana makhluk, sikit tidak menggoyangkan kemuliaan agama yang memang mulia pada azalinya, tetapi ujian kita di situ adalah, apakah kita ini mempertahankan agama seperti para sahabat yang mengibar-gibarkan panji-panji islam walaupun sedang dipancung oleh pihak musuh. Masih erat dalam menggenggam tanda sucinya dan kebesaran agama.
Di mana kita boleh meletakkan taraf atau martabat kita dalam kes ini. Jika anda hendak tunjuk bantah, bantah dengan bijak, bukan menunjukkan kelemahan yang ALVIN Tan mahu lihat dan mahu mentaliti masyarakat lain akan fikirkan.
Admin: persoalan benarkah Alvin Tan mati ditembak hanyalah khabar angin dan tidak benar. Jangan sesekali percaya khabar angin terutama dari internet. Dapatkan berita sahih dari TV3
Sumber: berita-harian

Related Posts:

0 Response to "BENARKAH ALVIN TAN MATI DITEMBAK"

Post a Comment