8 KEAJAIBAN FRAJ WANITA YANG TIDAK PERNAH DIKETAHUI LELAKI

8 KEAJAIBAN FRAJ WANITA YANG TIDAK PERNAH DIKETAHUI LELAKI

umik%2Bwanita.jpg
Faraj itu luar biasa. Bukan hanya kerana melalui faraj seorang bayi muncul ke dunia. Juga bukan cuma tentang kepuasan seksual yang didapat lelaki (dan wanita) kerana faraj. Ada banyak hal lain yang membuat organ intim wanita ini patut disyukuri dan dirawat. Tak percaya? Baca dulu apa saja keajaiban faraj di sini.
1. Mampu “membersihkan dirinya sendiri”Faraj sangat menakjubkan dalam hal kemampuan “membersihkan dirinya sendiri”. Jika kadang anda boleh mencium bau khas (bukan bau seperti busuk menyengat kerana jangkitan) dan melihat ada cecair keruh keluar dari faraj, itulah hasil pembersihan dari dalam faraj.Menurut US Department of Health and Human Services, pemakaian douche untuk membersihkan bahagian dalam faraj tidak diperlukan, walaupun tidak digalakkan kerana douche didapati boleh menyebabkan jangkitan, kerengsaan, dan mengubah pH seimbang faraj anda.
2. Klitoris boleh tegang Tidak tegang seperti zakar, tetapi semacam itu. Apabila wanita terangsang, darah yang mengalir ke kawasan genital menjadi lebih banyak. Inilah yang menyebabkan klitoris membesar dan lebih tegak, sama seperti proses ereksi pada lelaki.
3. Dua kali ganda lebih sensitif daripada zakar Klitoris, meski ukurannya kecil, mempunyai 8,000 saraf. Jumlah ini hampir dua kali ganda daripada jumlah saraf yang dimiliki zakar. Hasilnya, selain lebih sensitif, orgasme klitoris juga lebih kaya rasa dan lebih sensasi.
4. Berubah warna Jangan bayangkan seperti bunglon. Faraj berubah warna bukan kerana menyesuaikan diri dengan persekitaran atau berkamuflase dari musuh. Faraj berubah warna menjadi lebih gelap seiring dengan pertambahan umur.
5. Membesar berpuluh kali ganda Semasa terangsang, saiz faraj menebal boleh hampir dua kali saiz normal. Selain itu, otot-otot tubuh juga mengencang, menarik rahim ke atas, mencipta ruang lebih untuk penetrasi. Demikian kata Dr Debby Herbenick, profesor kesihatan dan seksualiti sekaligus Co-Director di Center for Sexual Health Promotion, School of Public Health-Bloomington Indiana University.
6. Seperti bunga Faraj boleh mekar dan menguncup seperti bunga. Bezanya, pada bunga, proses mekar dan menguncup butuh waktu berhari-hari, sedangkan pada faraj proses ini berlangsung cepat. Ingat senam kegel? Seperti itulah. Hal ini boleh membuat hubungan seksual jadi lebih dahsyat bagi lelaki.
7. Dapat “bicara” Tanpa suara, tentu saja. Cecair faraj “bercakap” banyak tentang masa subur anda. Cuba anda perhatikan, cecair faraj kadang berwarna bening dan kadang putih susu. Apabila berwarna putih susu, inilah masa subur anda. Cecair faraj yang keluar pada masa subur boleh memberi kehidupan pada sperma selama tiga hari berturut-turut.
8. Berpotensi menyelamatkan kehidupan Telah ada kajian saintifik yang menguji penggunaan darah haid untuk merawat orang-orang dengan gagal jantung. Para saintis mengeluarkan sel induk faraj untuk membuat sel-sel otot jantung. Kajian ini pernah dimuat di Journal Translational of Medicine tahun 2013. Pada masa ini, kajian sedang di fasa percubaan. Kita boleh berharap hasil positif daripada kajian ini sambil merenungkan betapa hebatnya faraj itu.
credit:kakipanasz.blogspot.j

Related Posts:

0 Response to "8 KEAJAIBAN FRAJ WANITA YANG TIDAK PERNAH DIKETAHUI LELAKI"

Post a Comment