WANITA HAID AMBIL PERHATIAN JANGAN SESEKALI BUAT 5 PERKARA INI SAAT SEDANG PANTANG HAIDLIHAT CONTOH FOTO INI BEGITU MENGERIKAN

rahim1.png
Ketika Haid atau menstruasi adalah yang di alami setiap bulannya oleh setiap wanita kejadian yang hanya di alami oleh wanita ini merupakan peluruhan dinding rahim terdiri dari pada darah jaringan tubuh.

Haid juga merupakan suatu proses pembersihan rahim terhadap pembuluh darah kelejar-kelenjar dan sel sel yang tidak terpakai karena tidak ada pembuahan…
Bagi yang sudah berkahwin umum mengetahui bahaya ber$etubuh ketika sang isteri sedang haid, namun bukan hanya itu pantang larang bagi wanita haid untuk mengelak daripada kanser rahim, pemakanan juga mempunyai peranan penting dalam hal tersebut.
Berikut 4 perkara yang harus anda elakkan ketika sedang haid…
1. Jangan minum air yang memunyai ketulan ais, air soda dan kelapa semasa haid…
2. Jangan keramas kerana pori pori kepala sedang terbuka pada saat haid kerana boleh menyebabkan sakit kepala. (kepala dimasuki angin), sangat berbahaya kesan ini biasa dirsakan semasa muda dan semasa tua nanti…
3. Jangan makan timun semasa haid kerana getah yang ada pada timun menyebabkan sisa haid melekat di dinding rahim….
4. Selain itu, saat sedang haid, tubuh tidak boleh terluka, terjatuh dan terpukul oleh benda keras terutamanya bahagian perut kerana boleh menyebabkan muntah darah, dan menyebabkan rahim luka. (luka dalaman)….
Ini membuktikan, minum ais semasa haid boleh menyebabkan darah haid terkumpul pada dinding rahim, setelah 5-10 tahun dapat menyebabkan “KETUMBUHAN & KANSER RAHIM”. Tolong sebarkan info ini kepada wanita yang anda sayangi, samada isteri, kakak, adik rakan dan sesiapa sahaja yang bergelar wanita. kerana mereka la yang perlu mengetahui hal yang sangat serius ini.
rahim.png

Related Posts:

0 Response to "WANITA HAID AMBIL PERHATIAN JANGAN SESEKALI BUAT 5 PERKARA INI SAAT SEDANG PANTANG HAIDLIHAT CONTOH FOTO INI BEGITU MENGERIKAN"

Post a Comment