Sifat Rendah Diri Almarhum Tunku Jalil Yang Rakyat Takkan Lupakan #Throwback

Rupa-rupanya sudah seminggu seorang hero yang sering menjadi inspirasi bagi pesakit kanser, Almarhum Tunku Jalil Sultan Iskandar telah ‘pergi’

Pemergiannya yang memberikan impak besar kepada rakyat sehingga ke hari ini, sifatnya yang rendah diri dan mulia masih menjadi buah mulut orang ramai. Lelaki ini menceritakan kenangannya bersemuka dengan Almarhum suatu ketika dahulu.

Bila baca cerita dia ini, ia membuatkan kami sendiri merindui sifat yang sangat rendah diri dankeprihatinan beliau kepada rakyatnya. Al-Fatihah.


TJ – Lawa baju awak… Mana nak beli?


ijammahyuzaTJ – Lawa baju awak… Mana nak beli?
Aku – Patik beli kat kukubesi tunku.
TJ – Jom pergi beli.. Aku pun terus call kukubesi cheras cakap TJ nak dtg. Panggilan aku disangka main2. Aku buat panggilan kedua, dan disambut positif. Sebenarnya aku serba salah nak bawa TJ ke downtown cheras. Tapi TJ berkeras nak pergi juga. Di situ, terbuka mata aku dengan kerendahan diri TJ mencemar duli beliau untuk ke sana.
Sampai saja kami di sana, TJ disambut dengan mesra. TJ beli semua design JOHOREAN utk semua adik beradiknya. Masih aku ingat, masa nak bayar, TJ bertanya ‘ada diskaun x?’ Dengan nada berseloroh. ???????????? terima kasih kepada@kukubesiong@ekbsetialamkerana sempat melayan TJ dengan baik sekali. Aku bangga sekali dapat bawak TJ ke sana mengenali industri tempatan yang sedang berkembang.
Kemudia TJ berkata, ‘jom pergi klcc, i nak beli brg kejap..’ Rupa2nya TJ nak beli GARRET POPCORN. Tunku cakap ‘ni favourite my mom ni..’ ???????????? Banyak kenangan manis bersama almarhum yang x mungkin aku dapat lupakan… Such a humble prince… Bersemadilah dengan tenang bangsa Johor beloved prince.
AL- FATIHAH.. #fightlikejalil #tj#bangsajohor #johorean#prince#tunkujalil#youwillbemissedbutneverforgotten


Sumber : Ohbulan

Related Posts:

0 Response to "Sifat Rendah Diri Almarhum Tunku Jalil Yang Rakyat Takkan Lupakan #Throwback"

Post a Comment