Gempar!! ingat lagi pasangan istimewa kanak-kanak berusia 4 tahun yang dikhawinkan sebelum ini, selepas 9 bulan lihat HASILNYA yang amat mengejutkan!THAILAND - Gambar sepasang pengantin kanak-kanak ini viral di media sosial mencetuskan persoalan dan pujian dari netizen.

Pasangan kanak-kanak berusia di 4 tahun ini dikahwinkan oleh ibu bapa mereka dengan wang hantaran sebanyak 3 juta baht (RM300,000) atas alasan ia merupakan adat tradisional mereka. 

Difahamkan, kedua-dua kanak-kanak itu adalah pasangan kembar tidak seiras (adik beradik). 

Mengikut kepercayaan mereka, lahirnya pasangan kembar lelaki dan perempuan ini adalah kerana dihayat yang lalu mereka telah berjanji untuk hidup semati bersama selama-lamanya. Apabila dilahirkan semula sebagai pasangan di dunia ini, mereka perlu disatukan semula, Jika tidak, mereka akan sakit dan ditimpa bala.

Untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku, maka pasangan kembar itu dikahwin dalam majlis 'Kahwin Tipu Dewa' dan juga bertujuan berterima kasih kepada dewa Buddha.

Sementara itu netizen tidak berhenti-henti memuji kecomelan pasangan kanak-kanak berkenaan terutamanya pengantin perempuan yang kelihatan seperti pelakon wanita Malaysia, Tiz Zaqiyah. - THEHYPEMEDIA.COM

Related Posts:

0 Response to "Gempar!! ingat lagi pasangan istimewa kanak-kanak berusia 4 tahun yang dikhawinkan sebelum ini, selepas 9 bulan lihat HASILNYA yang amat mengejutkan!"

Post a Comment